javascript kod yapısı ve değişkenler Hakkında Gerçekler Açığa

Çoğu projede devir var olan kodların değmeslektirilmesi, bu kodlardan yeni fonksiyonlar yapılması üzerinedir. Yeni bir şey strüktürlacağında çoğunlukla eskisinin üzerine bünyelır. Skolastik kodlara baktığınızda değanlayışkenlere bakarak konuyu anlamak elan basit olacaktır.

Değkonuken isimleriniz olabildiğince birbirinden farklı olsun ki bir set karışıklıklar evetşanmasın.

JavaScript'te bileğnöbetkenler verilerin saklandığı kelimelerdir. Bu kelimeler "var" ifadesi kullanılarak teşhismlanır. Bileğdavranışken Tanılamamlamak

Bilgi yapılarına aşina olanlar Trie ve Binary Search Tree(BST) ortada resmî benzerlikler bulunduğunu farketmiş olabilirler. Birbirlerine epey benzeseler de aralarında baz bir başkalık var.

JavaScript dilinde sekiz farklı data tipi bulunmaktadır. Şimdilik bu tiplerden bahsedeceğiz müstakbel taksimmlerde ise daha etraflıca bu tipleri inceleyeceğiz.

Başkaca var komutu ile bir fonksiyon içerisinde tanımlanan değmaslahatken özge bir fonksiyon içinde de var komutu ile aynı isimde oluşturulabilir ve birbirinden mutlak olarak kullanılabilir.

Undefined: Bileğustalıkken teşhismlanmış ama bedel atanmamış ise değmedarımaişetken mideindeki kıymetiharbiye undefined dir

Shallow Copy: Nesnelerin klonlanırken nesne içindeki sadece birinci seviye özelliklerinin kopyalanması alışverişlemini tabir etmektedir. şu demek oluyor ki nesne içindeki var ise gayrı nesneler kopyalanmamaktadır. Referansları kopyalanır fakat gene javascript değişken tanımlama aynı dağarcık adresini göstermeye devam ederler.

var person = firstName:"Ahmet", lastName:"Turan", age:20 ; person = null; burada null valör atayarak adresi belirli olan nesnenin içindeki değeri silmiş oluyoruz. Teşhismlanan nesnenin hafıza üzerindeki adresi silmiş olmayız.

İlk harften sonra bileğanlayışken isimlerinde rakamlar da kullanılabilir. $ ve _ haricinde sair noktalama hizmetaretleri kullanılamaz

Symbol: ES6'dan sonrasında gelen bir data tipidir. Benzersiz ve değaksiyontirilemez değefrat kurmak bâtınin kullanılır.

Javascript, bileğçalışmakenlere atadığımız değerleri bellekte saklamak zorundadır ve iki tip bellek düzı vardır. Bunlar stack ve heap alanlarıdır.

Değişlemken adları, ne tür bir kıymeti oyun ettiklerini ve kullanma ammaçlarını açıklayıcı bir şekilde rapor etmelidir. Bu, kodun anlaşılabilirliğini artırır. JavaScript’te bileğkârken adlandırma kurallarına uyarak, kodunuzun henüz prezantabl ve okunabilir olmasını sağlayabilirsiniz.

JavaScript'in gayrı dillerden ayrımı değfiilkenin, tür belirtmeden de teşhismlanabilmesidir. Var veya let komutu ile bileğmeselekenin sadece adı belirtilerek değanlayışken oluşturulabilir.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “javascript kod yapısı ve değişkenler Hakkında Gerçekler Açığa”

Leave a Reply

Gravatar